dimarts, 26 de juny del 2012

09/06 CPQS 1.9 ERMESSENDA POP FESTIVAL (Crònica)

Vora quarts d’una del migdia, els Doble Pletina feien una cerveseta amb el tècnic de so, en Cristian Pallejà, tot esperant que l’escenari de l’illa Ermessenda estigués llest per la prova de so. Al mateix temps, el Javi i el Pepe, tècnics de l’Auditori, al·lucinaven amb la prova d’en Joan Colomo, que estrenava joguina, un sampleijador que donaria molt de joc durant la seva actuació.

Tot feia indicar que la jornada seria tot un èxit. I així va ser, les 7 de la tarda era l’hora de Renaldo & Clara, i els lleidatans, amb la hipnòtica i evocadora Clara Vinyals al capdavant, van oferir un concert excel·lent, una delicada joia de pop i bossanova, que va servir per presentar el seu recent “Lilà”, un 7 polsades editat per Elefant Records dins les seves “New Adventures in Pop”.

Tot seguit, l’acció es traslladava a l’illa Ermessenda de Carcassona, on un magnífic escenari acollia l’original imaginari d’Oliva Trencada, la banda, que per motius aliens a la organització tan sols va poder acudir en format reduït, va saber treure partit d’aquesta circumstància i van oferir un concert d’allò més enèrgic, amb un Pep Toni Ferrer recordant per moments al mateix J Mascis i un magnífic Michael Mesquida a la bateria.

Les nou era l’hora de Joan Colomo, i les dues-centes persones que omplien l’Auditori poc es podien imaginar el que estaven a punt de veure. Amb una guitarra i un sampler, el de Sant Celoni va regalar surrealisme i humor a parts iguals. Un sampler de la coneguda sèrie televisiva “Game Of Thrones” servia per obrir un concert diferent, únic i especial, on en Joan Colomo es posava ràpidament el públic a la butxaca i demostrava perquè és un dels talents més grans del nostre país.

Finalment el torn va ser pel grup revelació de l’any, els Doble Pletina. El grup català-mallorquí, que gràcies a hits com “Artista Revelación” o “Música para cerrar las discotecas”, ha sabut posar-se en boca de tothom, van ser el colofó ideal per un vespre de bona música al cor de l’Eixample.

I fins aquí la tercera temporada de Concertsperquesi, un cicle mensual fet amb amor, que esperem segueixi creixent des del centre cívic Urgell. Ens retrobem al setembre. Gràcies!