dissabte, 9 d’abril del 2011

1/04 GESPA + GENTLE MUSIC MEN + DEFELPA (Crònica)

El passat divendres, Concertsperquesi vam anar de gira, i es que el Centre Cultural de Les Corts i Casal de Joves, ens va oferir la possibilitat de programar un concert a l'Auditori del centre. Un espai magnífic, amb capacitat per unes 250 persones, i que amb l'ajuda de tots, especialment els tècnics, vàrem aconseguir oferir un triple concert de nivell.

El primer torn va ser per Gespa, el projecte personal de Gerard Alegre que, acompanyat d'en Pol Valls, va oferir els temes del seu disc "La distància farà la feina bruta" (Música Global, 2010). Sopa d'estrelles o Crida maduixes són algunes de les joies de pop electrònic que van corroborar les expectatives creades al seu voltant i les bones crítiques rebudes pels seus directes.

Tot seguit, el que en principi anava a ser un set acústic a càrrec de carismàtic líder de Gentle Music Men, va esdevenir en un concert amb gairebé tota la banda, on en Dani Poveda va exercir d'immillorable frontman comunicant amb els espectadors i convidant-los a aixecar-se de les cadires i a viure el concert de molt més a prop. La banda va oferir els temes del seu últim disc "Cuentos Modernos" (PIAS, 2010) i va constatar la bona forma del pop fet a casa nostra.

Finalment va ser el torn de Defelpa, que ràpidament es van fer seu l'ampli escenari de l'Auditori i van oferir un concert molt solvent. Un grup força nombrós de fidels seguidors van gaudir dels temes dels seus EPs "Ho trenco tot" (2010) i "El cielo cae sobre Munich" (2009). El grup, que ja és el segon cop que actua a CPQS, va aprofitar per anunciar la seva presència a la propera edició del festival Autòcton.